Äppelfrallor

Ett rivet äpple i degen ger lite extra sötma och smak. Testa att riva ner frukt eller grönsaker i din vanliga deg för att skapa nya smaker! Morot, äpple, päron, zucchini eller rödbetor… vilken blir din favorit?

Ingredienser till ca 12-16 frallor;
400 g vetemjöl
100 g rågmjöl
365 g vatten
100 g surdeg
14 g salt + en klick honung
1 rivet äpple

Blanda allt mjöl med vattnet och låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Tillsätt sen surdeg och rivet äpple och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 30 minuter.
Tillsätt salt och en klick honung och blanda ca 5-10 minuter i maskin.
Låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold ett par ggr under ca 4 timmar.
Täck sedan bunken med lock eller plastfolie och låt stå framme i rumstemperatur ytterligare 1-2 timmar. Ställ sen i kylen över natten.

Nästa morgon:
Sätt igång ugnen på 230 grader varmluft.
Ta fram degen och dela upp i lagom stora bitar utan att knåda degen. Placera bitarna på en plåt och täck med en ren kökshandduk medan ugnen blir ordentligt varm.
Grädda ca 20-25 minuter och låt sedan svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *