Härligt sega och saftiga frallor med mycket smak!
Ingredienser till ca 12 frallor;
250 g Ölandsvetemjöl
200 g dinkel
50 g skrädmjöl
120 g aktiv surdeg
365 g vatten
200-300 g fint riven morot
16 g salt och lite rapsolja
Mortlade fänkålsfrön
Blanda allt mjöl med vattnet och låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Tillsätt sen surdeg och riven morot och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 30 minuter.
Tillsätt salt, fänkål och rapsolja och blanda igen.
Låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold ca var 30:e minut 3-4 ggr.
Täck sedan bunken med lock eller plastfolie och ställ i kylen över natten.
Nästa morgon:
Ta fram degen och dela upp i lagom stora bitar utan att knåda degen. Placera på en plåt och täck med en ren kökshandduk medan ugnen blir ordentligt varm (230 grader).
Grädda ca 20-25 minuter och låt sedan svalna på galler.