Jäskorg, degskrapa, snittkniv och brödborste: Jäskorgen ger support till degen medan den jäser långsamt i kylen. Korgen är tillverkad av ett material som släpper igenom luft. Genom att luft kommer i kontakt med degen bildas en hinna ytters som håller fukten inne i degen. Degen bakas inte i jäskorgen utan stjälps upp på en plåt innan bakning.
Jäskorg med tillhörande duk/inlägg: Vissa jäskorgar har en tillhörande duk eller ett ilägg. Det ger en slätare yta och ett bra underlag för att snitta mönster på brödet.
Gummisnodd på utsidan av surdegsburken för att se hur surdegen växer efter matning: Följ hur surdegen växer efter matning genomatt markera nivån på surdegen precis efter matning. När surdegen är klar att baka med har den minst fördubblat sig i storlek.
Frön i botten av jäskorgen ger frön ovanpå brödet efter jäsning: En rolig effekt är att strö frön i botten av jäskorgen innan degen placeras i korgen för jäsning. När sen degen stjälps ur korgen kommer fröna på toppen av degen.
Dansk degblandare och snittknivar: en dansk degplandare är ett verktyg som är utförmat för att effektivt blanda kladdiga degar. Snittknivar med rakbladsvassa skärblad är enkla att använda för att göra precisa mönster i degen innan gräddning.
Galler för snabbare nedkylning av bakade bröd: Att placera nybakade bröd på ett galler låter luften cirkulera runt brödet och kyler på så sätt ner det snabbare. Lägg inte en handduk över ett nygräddat bröd – det gör att skorpan blir mjuk.