Ingredienser till ca 16 frallor:
200 g Ölandsvete fullkorn
200 g Manitoba Cream
200 g Rustique (fullkornsvetemjöl)
450 g vatten
120 g surdeg
16 g salt
Lite olivolja
Blanda allt mjöl med vattnet och låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Tillsätt sen surdeg och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 30 minuter.
Tillsätt salt och olivolja och blanda igen.
Låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold ett par ggr under ca 4 timmar.
Täck sedan bunken med lock eller plastfolie och låt stå framme i rumstemperatur ytterligare 1-2 timmar. Ställ sen i kylen över natten.
Nästa morgon:
Ta fram degen och dela upp i lagom stora bitar utan att knåda degen. Placera på en plåt och täck med en ren kökshandduk medan ugnen blir ordentligt varm (230 grader).
Grädda ca 20-25 minuter och låt sedan svalna på galler.