Kolasnittar med smak av ingefära – försvinnande goda! Lite sega i mitten och knapriga på kanterna.
Ingredienser till ca 25 snittar
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och sirap krämigt.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner derby smeten.
Dela degen i två lika stora delar och rulla varje del till en 20 cm lång rulle. Placera på en plåt med bakplåtspapper och platta till lite och räffla sen med en gaffel.
Grädda ca 12-15 minuter tills de fått fin färg. Skär ca 2 cm breda bitar, lite på snedden. Låt svalna på plåten.
Recept från Leila Lindholm.