Rabarberpaj

Sommarens rabarber som fanns längst bak i frysen fick komma till sin rätt i en paj!

Ingredienser:
Frysta rabarberbitar så det täcker botten på en pajform.
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1,5 dl rårörsocker
0,5 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl sirap

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna något.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Häll ner grädde och sirap i det smälta smöret och rör om. Blanda ihop med de torra ingredienserna med smörblandningen och fördela över rabarbern i formen. Om dina rabarber är lite blöta kan du med fördel vända dem i lite potatismjöl.

Grädda på 200 grader i ca 15 minuter och sänk därefter värmen till 175 grader och grädda ytterligare ca 15 minuter tills pajen fått fin färg.

Originalrecept från @koket.se här något editerat.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *