Minibröd bakade i formar! Små söta skivor bröd som passar utmärkt som vitlöksbröd eller till bruschetta och snittar!
En skojig grej med minibröd är att man känner sig som en jätte när man brer en sån liten smörgås!
Ingredienser:
500 g mjöl (här 325 g Manitoba Cream + 120 g Ölandsvetemjöl + 55 g Emmer)
500 g vatten
25 g aktiv surdeg
Blanda ihop ingredienserna och täck bunken med lock och låt stå i rumstemperatur över natten. Tänk på att ha en bunke som tillåter degen att minst dubbla i storlek!
Dagen efter har degen bubblat upp ordentligt.
Blanda degen med 200 g mjöl (här Ölandsvetemjöl fullkorn) och 22 g salt.
Kör degen i degblandare ca 5 minuter tills den går ihop fint.
Låt vila i bunken ca 30 minuter.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela upp i 8 delar eller liknande som passar formarna som du använder.
Olja formarna lätt och forma varje bröd.
Låt jäsa övertäckta i rumstemperatur ca 2-3 timmar.
Sätt ugnen på 220 g över- och undervärme ca 30 minuter innan det är dags att grädda.
Mjöla och snitta ytan och grädda sedan i ca 25-30 minuter.
Låt svalna på galler.