Surdegspannkakor

Nytt recept på surdegspannkakor!

Ett perfekt recept för överbliven surdeg som behöver hällas bort vid ”matning” av surdegen! Surdegen ger ett djup till smaken och är verkligen ett perfekt tillägg i ett pannkaksrecept. Det går precis lika bra att bara addera lite surdeg till ditt eget recept – testa får du se!

Ingredienser till 8 stora pannkakor:
6 dl mjölk
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
70 g surdeg
2 tsk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
En nypa salt

Börja med att blanda mjölken med mjölet till en slät konsistens. Tillsätt därefter resterande ingredienser.
Låt stå och svälla i rumstemperatur ca en timme.

Stek tunna pannkakor i kokosolja för extra frasiga kanter!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *