Danska Smørrebrød – ett fantastisk påfund som går att variera i all oändlighet!
Danskt rågbröd i botten med olika pålägg – det blir inte så mycket mer vårkänsla än såhär om ni frågar mig!
💛 Räkor, majonnäs och ägg
💛 Rostbiff, remouladsås och rostad lök
💛 Panerad spätta, remouladsås och citron
💛 Farmors köttbullar, karamelliserad lök & rostad lök
Remouladsås:
2 dl majonäs
1 burk pickles grönsaker
1 dl syltlök
1/2 dl kapris
Curry (ca 2 tsk)
Gurkmeja (för extra färg)
En skvätt citronsaft
Salt och peppar
Finhacka pickles, syltlök och kapris och blanda ihop med resterande ingredienser. Smaksätt med curry efter personligt tycke och smak.
Ställ kallt ca 1 timme så blir den mer trögflytande.
Montera Smørrebrøden precis innan servering! Njut!