Smørrebrød – för att danskarna kan det där med mackor!

Smørrebrød – numera en riktig påskklassiker hemma hos oss!
Danskt rågbröd i botten med olika pålägg – det blir inte så mycket mer vårkänsla än såhär om ni frågar mig!

💛 Räkor, majonnäs och ägg
💛 Rostbiff, remouladsås och rostad lök
💛 Panerad spätta, remouladsås och citron

Recept på Danskt rågbröd finns här!

Remouladsås:
2 dl majonäs
1 burk pickles grönsaker
1 dl syltlök
1/2 dl kapris
Curry (ca 2 tsk)
Gurkmeja (för extra färg)
En skvätt citronsaft
Salt och peppar

Finhacka pickles, syltlök och kapris och blanda ihop med resterande ingredienser. Smaksätt med curry efter personligt tycke och smak.
Ställ kallt ca 1 timme så blir den mer trögflytande.

Montera Smørrebrøden precis innan servering! Njut!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *