Äppelkompott

Återkommer till ämnet ”saker-att-göra-med-alla-äpplen” 🍎🍏🍎🍏🍎
Äppelkompott – en klar favorit hittills!

Ingredienser till ca 3 burkar:
Ca 10 äpplen, skalade och delade i mindre bitar
En knivsudd vaniljpulver eller en vaniljstång
Rivet skal och saft av en ekologisk citron
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
1/2 tsk mald kanel
2 dl strösocker
Ca 1,5 dl vatten

Skala och dela äpplena i mindre bitar och mortla kardemummakärnorna.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka på medelvärme i ca 15-20 minuter tills äpplena har mjuknat. Är det mycket vätska i kastrullen när äpplena kokat klart kan det hällas av så att konsistensen blir perfekt* (*alltså perfekt enligt ditt eget tycke och smak:-))

Medan kompotten kokar är det dags att förbereda burkarna. Koka upp vatten och häll sedan i de rena burkarna. Låt vattnet vara kvar i burkarna medan kompotten kokar klart.
När kompotten är klar är det dags att fylla burkarna. Häll ut vattnet och fyll burkarna upp till kanten och sätt på locket.
Låt svalna något och ställ sen i kylskåpet. Konsumera inom ett par veckor.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *