Äppelkaka med kanel och kardemumma

En enkel kaka att baka – sätt igång direkt och ha nybakat inom en dryg timme!

Ingredienser:
150 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
En nypa salt
3-4 äpplen
2 msk strösocker
2 tsk kardemumma, mortlad
1 tsk mald kanel

Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Vispa ihop rumstempererat smör och strösocker. Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en separat skål och blanda sen med smörblandningen. Tillsätt mjölken och vispa ihop till en slät smet.
Sätt ett bakplåtspapper i botten och smöra kanterna på en springform.
Bred ut smeten i formen.
Skala och klyfta äpplen och vänd dem i socker, kanel och kardemumma. Tryck ner klyftorna i smeten i ett fint mönster och grädda kakan i ca 35-40 minuter tills den fått fin färg. Testa med en sticka för att se om den är klar mot slutet.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *