Äppelfrallor med frötopping!


Det är magiskt gott att riva ner äpple i bröddegen! Testa idag och ha fantastisk frukost imorgon!

Ingredienser till 12 frallor:
600 g mjöl (här 400 g vetemjöl, 100 g grahamsmjöl och 100 g Ölandsvetemjöl)
420 g vatten
160 g surdeg
140 g rivet äpple
15 g salt
Lin/sesam/vallmofrön som topping

Gör så här: Blanda mjöl och vatten ordentligt och låt stå i 20 minuter.
Tillsätt surdeg och blanda igen. Låt stå ytterligare 20 minuter.
Tillsätt äpple och salt och blanda lite längre tid så att äpple och salt fördelar sig väl i degen.
Lägg degen i en lätt oljad bunke med lock. Låt nu stå i rumstemperatur ca 4 timmar. Varje timme tittar du till degen och viker den lätt över sig själv ett par gånger.
Efter 4 timmar känns degen smidig och följsam. Det blir en ganska lös deg pga det rivna äpplet.
Ställ bunken i kylen över natten.

Nästa morgon – sätt ugnen på 230 grader varmluft.


Ta fram degen och tippa ut den på lätt mjölat bakbord. Mjöla inte toppen på degen utan strö över fröna istället.
Dela upp degen i ca 12 bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 20 minuter tills de fått fin färg och knaprig yta.

Låt svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *