Det är magiskt gott att riva ner äpple i bröddegen! Testa idag och ha fantastisk frukost imorgon!
Ingredienser till 12 frallor:
600 g mjöl (här 400 g vetemjöl, 100 g grahamsmjöl och 100 g Ölandsvetemjöl)
420 g vatten
160 g surdeg
140 g rivet äpple
15 g salt
Lin/sesam/vallmofrön som topping
Gör så här: Blanda mjöl och vatten ordentligt och låt stå i 20 minuter.
Tillsätt surdeg och blanda igen. Låt stå ytterligare 20 minuter.
Tillsätt äpple och salt och blanda lite längre tid så att äpple och salt fördelar sig väl i degen.
Lägg degen i en lätt oljad bunke med lock. Låt nu stå i rumstemperatur ca 4 timmar. Varje timme tittar du till degen och viker den lätt över sig själv ett par gånger.
Efter 4 timmar känns degen smidig och följsam. Det blir en ganska lös deg pga det rivna äpplet.
Ställ bunken i kylen över natten.
Nästa morgon – sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Ta fram degen och tippa ut den på lätt mjölat bakbord. Mjöla inte toppen på degen utan strö över fröna istället.
Dela upp degen i ca 12 bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 20 minuter tills de fått fin färg och knaprig yta.
Låt svalna på galler.





