Saftiga och goda frallor med riven morot i degen.
Ingredienser till ca 16 frallor:
750 g mjöl (här 550 g vetemjöl, 100 g grahamsmjöl och 100 g rågmjöl)
525 g vatten
150 g surdeg
200 g riven morot
19 g salt
Blanda mjöl och vatten ordentligt och låt stå övertäckt i bunken ca 20 minuter.
Tillsätt sen surdegen och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 20 minuter.
Tillsätt salt och morot och arbeta i maskin ca 5 minuter eller dubbelt så länge för hand tills degen är smidig och välblandad.
När degen är blandad ska den vila i rumstemperatur i ca 4 timmar. Under tiden tittar du till degen varje timme och viker den försiktigt över sig själv ett par gånger.
Efter ca 4 timmar ska degen in i kylen över natten.
Nästa morgon – sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Ta ut degen ur kylen och tippa ut den på mjölat bakbord. Dra försiktigt ut den till en rektangel och dela upp i ca 16 delar.
Grädda ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.
Låt svalna på galler.

