Nybakat till frukost – enklare än man kan tro!

Med lite planering och ett bra recept är det lätt att ställa fram en plåt med nygräddade frallor till frukosten! Det mesta av jobbet görs dagen innan – så det gäller att komma på att man kommer bli sugen på nybakat nästa morgon – redan kvällen innan!

Ingredienser till ca 12 frallor:
750 g mjöl (en blandning av ca 60% Manitoba, 20% fullkornsvetemjöl och 20% fullkornsdinkel)
525 g vatten
160 g surdeg
40 g honung
19 g salt

Blanda mjöl, vatten och surdeg ordentligt och låt stå övertäckt i bunken ca 20 minuter. Tillsätt salt och honung och blanda i maskin ca 10-15 minuter. Degen ska under denna tid gå ihop ordentligt och bli smidig och följsam.
När degen är blandad ska den vila i rumstemperatur i ca 4 timmar. Lägg degen i en oljad plastlåda eller bunke med lock.
Under tiden tittar du till degen varje timme och viker den försiktigt över sig själv ett par gånger.
Efter ca 4 timmar ska degen in i kylen över natten.

Nästa morgon:
Sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Ta ut degen ur kylen och tippa ut den på mjölat bakbord. Dra försiktigt ut den till en rektangel och dela upp i ca 12 delar.
Grädda ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.

Låt svalna på galler.

You may also like

2 kommentarer

  1. Ljuvliga frallor! Roliga att baka, fantastiskt goda. Smakar som frallor på café, jag känner mig som en riktig bagare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *