Fröfrallor – passar perfekt till frukosten!

Att få duka upp fint till frukosten är något jag verkligen gillar! Det är nåt speciellt med frukostar som får ta lite extra tid! Semester, helg eller en annan dag utan stress – då passar det perfekt att lyxa till frukosten lite extra! I vår familj har vi benämnt detta till ”Gateaufrukost” – efter konditoriet Gateau som vi gick till ibland när barnen var små! Det har liksom blivit en symbolik med en lite extra lyxig frukost!
Jag gillar att skämma bort familjen med Gateaufrukost fortfarande fast nu är tonåringarna inte lika intresserade av frukost utan vill hellre sova en stund längre… fast doften av nybakat kan ju förstås locka upp dem ändå!

Nybakade frallor till frukosten är hos oss ett måste. Detta recept är omtyckt! Frön på toppen ger extra smak och karaktär åt bröden.

Ingredienser till ca 8 frallor:
350 g mjöl (250 g Vetemjöl special, 50 g Ölandsvetemjöl och 50 g rågmjöl)
245 g vatten
80 g surdeg
9 g salt
Pumpa- och solrosfrön som topping

Samma metod som vanligt;
– Blanda vatten, surdeg och mjöl ordentligt. Låt stå i 30 minuter.
– Addera salt och blanda ordentligt igen.
– Låt stå övertäckt i en bunke på köksbänken ca 4 timmar. Varje timme tittar du till degen och viker den lätt över sig själv.
– Låt stå ytterligare en timme på köksbänken och ställ sen i kylen över natten.
– Morgonen efter. Sätt ugnen på 230 grader varmluft.
– Dela upp degen i bitar och toppa med frön
– Grädda i ca 20 minuter tills de fått fin färg

Övriga detaljer till frukosten kan vara;

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *