Att hinna baka surdegsbröd med ett 8-5 jobb! Lite utmanande men absolut inte omöjligt!
Här är ett exempel på hur jag brukar göra:
Mata surdegen på morgonen innan du går till jobbet.
1:5:5 brukar funka för mig. Alltså 1 del surdeg + 5 delar vatten + 5 delar mjöl. Beräkna totalvikten så att du har ca 30-50 g surdeg över i burken när du sen har använt den del av surdegen som du behöver till receptet.
Låt burken stå med locket på glänt på köksbänken medan du är på jobbet.
När du kommer hem efter arbetsdagen är surdegen förhoppningsvis pigg och glad och redo att bakas med.
Välj ett recept (t ex här i flödet eller på breimebakar.se) och sätt igång.
Degen bör vara klar att ställas in i kylen över natten framåt 22-tiden.
Nästa morgon är bröden redo att gräddas – men blir det lite stressigt så går det minst lika bra att vänta tills du kommer hem efter jobbet samma dag.
På detta sätt lyckas jag hitta tid för min allra roligaste och godaste hobby!