Härligt knapriga med gott innehåll!
Ingredienser till ca 16-20 frallor:
800 g mjöl (här en blandning av 500 g Manitoba Cream, 200 g Halländskt lantvete och 100 g rågmjöl)
600 g vatten
180 g surdeg
19 g salt och en klick honung
150 g torkade fikon och aprikoser
50 g hasselnötter
Gör så här:
Blanda vatten, surdeg och mjöl ordentligt och låt sen stå på köksbänken i ca 30 minuter.
Hacka under tiden nötterna och dela frukten i mindre bitar. Lägg frukten i en skål med vatten och låt dra medan degen vilar.
Addera sen frukt (häll bort vattnet först), nötter, salt och honung och blanda ordentligt – ca 10 minuter i maskin.
Låt sen degen stå i en bunke med lock (eller plastfilm) på köksbänken i ca 4 timmar. Varje timme tittar du till degen och viker den lätt över sig själv ett par gånger.
Låt sen degen stå ytterligare en timme och ställ sen in bunken i kylen över natten.
Nästa dag: Ta ut degen ur bunken på mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till en rektangel och dela upp i små bröd i valfri storlek och form.
Rör degen så lite som möjligt för att behålla degens fluffiga struktur. Enklast brukar vara att försiktigt dra ut degen till en rektangel genom att lyfta med fingrarna under degen.
Grädda på 230 grader varmluft i ca 20 minuter med ånga i början.
Låt svalna ca 45 minuter innan du njuter av dina nybakade bröd!