Har du ett par päron över?! Lycka! Då kan du svänga ihop en päronkaka med kardemumma!
Ingredienser till en springform i standardstorlek:
3-4 päron
3 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1/2 tsk stött kardemumma
3 tsk bakpulver
En nypa salt
25 g smör
Pärlsocker till garnering
Sätt ugnen på 175 grader varmluft och sätt ett bakplåtspapper i botten på en springform. Smöra sidorna på formen lätt.
Skala och dela päronen i mindre bitar och blanda med kardemumman.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
Blanda ihop de torra ingredienserna med äggsmeten och rör ihop till en trög smet.
Fördela smeten i formen och tryck sen ner päronen i smeten. Klicka över smöret i små bitar på ytan och strö över pärlsocker.
Grädda i ca 45 minuter tills den fått fin färg.
Låt svalna något och servera sen med vaniljglass eller vaniljsås!


