De prickiga bananernas räddare… banan- och chokladkaka! Denna kaka är så sinnessjukt god!
Ingredienser;
160 g vetemjöl
25 g kakao
En nypa salt
1 tsk pulverkaffe
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
En nypa vaniljpulver
1 dl creme fraiche eller grekisk yoghurt
120 g rumstempererat smör
200 g socker
2 rumstempererade ägg
2-3 mosade mogna bananer
100 g vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smöra en brödform.
Blanda ihop mjöl, kakao, salt, vaniljpulver, vaniljsocker, pulverkaffe och bakpulver i en bunke.
Vispa rumstempererat smör och strösocker krämigt. Fortsätt vispa försiktigt och tillsätt ett ägg i taget och sedan creme fraiche eller yoghurt och mosade bananer.
Vänd ner de torra ingredienserna och blanda försiktigt.
Häll smeten i formen och avsluta med hackad vit choklad på toppen. Grädda i ca 55 minuter.
Låt svalna minst en timme i formen. Njut ljummen!