Smaksätt ditt surdegsbröd!

Visste du att kummin är supergott i surdegsbröd? Jag brukar mortla kumminfrön med havssalt och addera i degen för att lyfta smakerna!

Ingredienser till ca 12 stora frallor:
630 g vatten
800 g mjöl (50% Manitoba Cream, 30% rågsikt, 10% dinkel fullkorn och 10% Ramlösa Rustique)
150 g surdeg
19 g salt och 1 tsk kumminfrön – mortlas!
Addera en klick honung

Gör så här:
Blanda vatten, surdeg och mjöl ordentligt och låt sen stå på köksbänken i ca 30 minuter.

Addera sen salt, kummin och honung och blanda ordentligt – ca 10 minuter i maskin.

Låt sen degen stå i en bunke med lock (eller plastfilm) på köksbänken i ca 4 timmar. Varje timme tittar du till degen och viker den lätt över sig själv ett par gånger.
Låt sen degen stå ytterligare en timme och ställ sen in bunken i kylen över natten.

Nästa dag:
Starta ugnen på 230 grader varmluft.
Ta ut degen ur bunken på mjölat bakbord och dela upp i lagom stora bitar.
Rör degen så lite som möjligt för att behålla degens fluffiga struktur. Placera på plåt och låt den vila ca 30 minuter medan ugnen blir ordentligt varm.

Grädda på 230 grader varmluft i ca 20 minuter med ånga i början.

Låt svalna ca 45 minuter innan du njuter av dina nybakade bröd!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *