Frukostbröd med vete, dinkel och råg

Ingredienser;
600 g vetemjöl
150 g dinkel
175 g rågmjöl
775 g vatten

Blanda snabbt ihop mjöl och vatten i en stor bunke med hjälp av en slev eller för hand och låt stå ca 30 minuter.
Tillsätt sen 150 g aktiv rågsurdeg och 20 g salt och blanda ihop. Låt stå i 30 minuter.
Stretch & fold var 30:e minut 8 ggr. Ta yttersta delen på degen och stretcha den lite och vik in över resterande deg medan den ligger i bunken. Gå ett varv runt hela degen och upprepa sedan efter 30 minuter igen tills du gjort det 8 ggr.
Täck bunken med lock eller handduk och plastpåse och ställ i kylen för att jäsa i 12-24 timmar.

Ta ut degen på lätt mjölat bakbord och ta ut 8 frallor genom att skära ut lagom bitar från degen utan att knåda dem.
Av resten av degen formar du 3 baguetter eller två bröd. Låt bröden vila övertäckta medan ugnen blir ordentligt varm (230 grader). Grädda frallor i 20 minuter och baguetter i ca 30 minuter till brödet fått fin färg och hård skorpa.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *