Vete- och rågbröd

300 g vatten
100 g rågsurdeg
300 g vetemjöl Manitoba Cream

Blanda ihop i en bunke och täck sen med lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur över natten. Dagen efter har degen minst dubblerat i volym så se till att ha en väl tilltagen bunke!

300 g vatten
5 g jäst
1,5 tsk salt
2 msk honung
3 dl fint rågmjöl
Ca 5 dl vetemjöl Manitoba Cream

Lös jästen i vattnet och tillsätt sen fördegen och resterande ingredienser. Arbeta i maskin ca 10 minuter.
Låt jäsa i bunken ca 30 minuter.
Ta ut degen på mjölat bakbord och forma till två limpor. Lägg i jäskorgar eller formar. Lägg en handduk över formarna och ställ båda formarna i en plastpåse i kylen ca 6 timmar.

Ta fram bröden ur kylen samtidigt som du sätter ugnen på 230 grader.
Snitta bröden innan de går in i ugnen. Kasta lite vatten på ugnsbotten och grädda sen i ca 35 minuter.

Låt svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *