Kladdkaka

Ingredienser:
50 g smör
1/2 dl matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1/2 dl råsocker
1/2 dl muscovadosocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Smör och ströbröd till formen
50 g mörk choklad

Sätt ugnen på 150 grader och smöra/bröa formen.
Smält smöret och häll i oljan. Låt svalna något.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smöret och oljan i ägget och sockret.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Häll smeten i formenlig stick ner hackad choklad.

Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten 😍

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *