Rostbröd med vallmo

Ett recept som fick högsta betyg av familjen!

Ingredienser till två formbröd:
150 g surdeg
500 g vatten
16 g havssalt
150 g dinkelmjöl
600 g vetemjöl Manitoba Cream

Blanda alla ingredienser utom salt till en kladdig deg och låt vila i bunken i en timma.
Tillsätt saltet och blanda ordentligt.
Gör sen en serie stretch & fold 4-8 ggr var 30:e minut.

Ta ut degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Forma varje del till ett avlångt bröd.
Häll kallpressad rapsolja i formarna och lägg sen i bröden.
Täck formarna med en kökshandduk och plasta in båda formarna i en ren plastpåse. Ställ sen in i kylen över natten.

Ta sen bröden ur kylen när du sätter igång ugnen på 230 grader varmluft.
Pensla bröden lätt med vatten och strö över vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter till bröden fått fin färg.

You may also like

7 kommentarer

  1. Superbra recept. Gjorde degen på morgonen och lät den stå framme med lock på. Plattade till på kvällen och hällde över i form. Jag hällde allt i en form och fick äntligen till rätt storlek på rostbröd.
    Trevlig Midsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *