Äppelsmulpaj

Överflöd av äpplen = äppelpaj
🍏🍎🍏

Ingredienser:
Ca 10 små eller 7 större äpplen
100 g smör
2 msk dadelsirap
1 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl sötströ
1/2 dl kokosflingor
Kanel, kardemumma

Sätt ugnen på 190 grader.
Klyfta äpplena och stek dem tills de är lite mjuka i smör tillsammans med kanel och kardemumma.

Smält smöret och häll i dadelsirap.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll över smörblandningen och rör runt.

Lägg äpplena i en ugnsfast form och smula över smuldegen.
Grädda ca 25 minuter.

Servera med vaniljsås eller glass!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *