Frukt- och nötfrallor får lysa upp denna decemberdag! Det är stor brist på soltimmar i december men lite dagsljus har vi i alla fall!
Håll i och håll ut – på alla sätt! Snart är det vår igen!
Ingredienser till 12 frallor;
100 g dalavete fullkorn
100 g dalavete ljus
300 g vetemjöl special
385 vatten
100 g surdeg
10 g salt
100 g torkade, blötlagda aprikoser
100 g torkade, blötlagda tranbär
50 g hackade hasselnötter
Blanda mjöl och vatten och låt stå 30-60 minuter. Addera resterande ingredienser. Knåda samman till en smidig, lite kladdig deg och låt sen vila i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold 6-8 gånger med 30 minuters mellanrum.
Sätt ett lock på bunken och låt vila i kylen till nästa dag.
Ta fram degen ur kylen och sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Dela försiktigt upp degen i ca 12 bitar.
Grädda ca 20 minuter.
Låt svalna på galler.
2 kommentarer
Hejsan!!
385 vatten?
Varför inte ha traditionella mått också?
Det är kanske inte alla som har en våg.
Mvh Monica
Jag anger nästan all vikt i gram. Bara att googla fär att omvandla till önskat mått om du inte vill använda våg.