Grädda på baguetteplåt

En baguetteplåt är toppen att grädda mindre bröd på!

Ingredienser till 1 stort bröd eller 1 mindre bröd och ett par frallor:
75 g enkorn
425 g vetemjöl Special eller Manitoba Cream
365 g vatten
75 g surdeg
10 g salt

Börja med att mata surdegen så att den är frisk och bubblig. Det brukar ta 4-5 timmar innan min surdeg är redo (dubblat volymen i burken).

Blanda mjöl och vatten och låt stå (autolys) i 30-60 minuter.
Addera sen surdegen och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 20 minuter. Sist åker saltet i – blanda ordentligt!

Under ca 3-5 timmar ska degen jäsa i rumstemperatur. Var 30:e minut görs en stretch & fold.

Forma brödet till 1-2 runda bollar och låt vila på köksbänken under en handduk i ca 20 minuter.
Forma sen bröden och lägg i jäskorgar, täck med handduk och plasta in. Ställ i kylen över natten.

Dag 2
Ta fram bröden ur kylen och sätt ugnen på 230 grader.

Stjälp ur degen från jäskorgen och dela upp i mindre bitar. Placera upp till 3 frallor per rad i baguetteformen. Låt vila medan ugnen blir ordentligt varm.

Grädda ca 20 minuter tills bröden fått fin färg och hård skorpa.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *