Baguetter som praktisk taget bakar sig själva. Det enda som krävs (nästan) är tid och tålamod!
Tre baguetter
Dag 1 eftermiddag:
Mata surdegen och låt den bubbla upp ordentligt.
Dag 1 kväll:
400 g vetemjöl
100 g vetemjöl special fullkorn
500 g vatten
25 g surdeg
Blanda mjöl, vatten och surdeg till en kladdig smet. Sättet lock på bunken och låt stå i rumstemperatur till nästa morgon.
Dag 2 – morgon:
300 g vetemjöl
22 g havssalt
Blanda degen från dagen innan med mjöl och havssalt. Blanda antigen för hand eller i maskin. När degen börjar gå ihop är det dags att forma degen tullen boll och lägga under en kökshandduk att vila i ca 30 minuter.
Forma sedan tre bollar och låt vila en liten stund innan de formas till baguetter. Lägg på baguetteplåt och jäs i rumstemperatur ca 3 timmar. Är det kallt inne (för att det är kallt ute) kan baguetterna jäsas i ugnen med endast ugnslampan på.
Grädda på 230 grader ca 20 minuter.
Låt svalna på galler.