Emmer – havrekross – vete
Ingredienser:
100 g dinkel
100 g emmer
50 g vitaliserad havrekross
250 g Manitoba Cream
365 g vatten
100 g surdeg
14 g salt
Solros- och pumpakärnor till jäskorgen
Blanda mjöl och vatten och låt stå i rumstemperatur för autolys i ca 3 timmar.
Addera 100 g surdeg och blanda väl. Låt stå ca 30 minuter.
Addera salt och blanda väl.
Gör sedan stretch & fold med ca 45 minuters mellanrum i ca 4-5 timmar.
Forma sedan brödet till en boll på köksbänken och låt vila under en kökshandduk ca 20 minuter.
Häll solros- och pumpakärnor i botten på jäskorgen. Forma degen till ett bröd och lägg i jäskorgen. Låt stå i rumstemperatur ca 2 timmar innan du ställer det i kylen över natten eller minst 12 timmar.
Låt ugnen bli ordentligt varm (230 grader) och grädda sen i ca 30 minuter.
Låt svalna minst 45 minuter innan du hugger in!