Äppelmuffins med crumble och kokos

Saftiga muffins med syrliga äppelbitar och söt kokos – den bästa blandningen om ni frågar mig!

Ingredienser till ca 12-15 muffins:
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2-3 äpplen
Kanel och smör att steka i
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl riven kokos
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och finhacka äpplen. Stek dem mjuka i smör, en msk socker och lite kanel och ställ åt sidan.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker så det blir lätt och luftigt.

Smält smöret och häll i mjölken. Låt svalna något medan du blandar ihop mjöl, salt, bakpulver och kokosflingor i en separat skål.

Häll smörblandningen och stekta äpplen i bunken med äggen och rör om. Tillsätt sen mjölblandningen och vänd försiktigt ner den med en slev eller gummispatel/slickepott.
Fördela smeten i muffinsformar i en muffinsplåt.

Topping/crumble:
Blanda 1 1/2 dl havregryn med 1-2 msk smält smör och 2 msk florsocker. Nyp ihop till ett smul och strö på toppen av varje muffins.

Grädda ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *