Saftiga muffins med syrliga äppelbitar och söt kokos – den bästa blandningen om ni frågar mig!
Ingredienser till ca 12-15 muffins:
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2-3 äpplen
Kanel och smör att steka i
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl riven kokos
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och finhacka äpplen. Stek dem mjuka i smör, en msk socker och lite kanel och ställ åt sidan.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker så det blir lätt och luftigt.
Smält smöret och häll i mjölken. Låt svalna något medan du blandar ihop mjöl, salt, bakpulver och kokosflingor i en separat skål.
Häll smörblandningen och stekta äpplen i bunken med äggen och rör om. Tillsätt sen mjölblandningen och vänd försiktigt ner den med en slev eller gummispatel/slickepott.
Fördela smeten i muffinsformar i en muffinsplåt.
Topping/crumble:
Blanda 1 1/2 dl havregryn med 1-2 msk smält smör och 2 msk florsocker. Nyp ihop till ett smul och strö på toppen av varje muffins.
Grädda ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.
