Surdegsplättar

Har du för mycket aktiv surdeg och kanske inte tid och lust att baka bröd precis när sueden är som bäst?
Då är det här det bästa receptet jag tar till för att slippa slänga surdegen!
Ibland matar jag surdegen för mycket och bakar inte alls så mycket som jag hade tänkt…
Det kan t o m vara så att jag matar surdegen liiite för mycket för att kunna göra lite plättar till nästa dag!

Receptet går precis lika bra att dubbla!

Ingredienser till ca 20 små plättar:
120 g vetemjöl
1 msk socker
2 1/2 dl mjölk
100 g surdeg

Vispa ihop starten till pannkakssmeten och ställ på köksbänken ett par timmar och sedan i kylen över natten.

På morgonen efter ska följande ingredienser adderas till smeten från igår:
2 ägg (3 ägg om du dubblar receptet)
50 g smält smör
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet.
Stek mindre plättar i kokosolja tills gyllenbruna.

Njut med dina favorittillbehör. Mina är jordnötssmör och hallon!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *