Choklad- och dadelbitar 🤎
Stillar sötsuget och ger bra med energi. Pudra med guldpulver för lite vardagsglamour ✨
Ingredienser till ca 30 bitar:
15 urkärnade dadlar
50 g cashewnötter
50 g havregryn
30-50 g riven kokos beroende på hur mycket du älskar kokos!
Lite kakaopulver för smak och färg (ca 3 msk)
25 g solrosfrön
25 g mandlar
15 g kakaonibs
20 g torkade tranbär
30 g kokosolja
50 g jordnötssmör
1/2 shot espresso
+ ytterligare 50 g havregryn som inte mixas
Ca 200 g mörk choklad att doppa bitarna i.
Häll alla ingredienser utom 50 g havregryn i en mixer och mixa till en hyfsat jämn smet.
Addera 50 g havregryn och blanda runt med en slev eller för hand.
Blöt händerna och forma till bollar alt. rulla till två avlånga korvar och dela sen i bitar. Ställ i kylen en timme.
Smält chokladen över ett vattenbad och doppa bitarna i dem och ställ sen tillbaka i kylen. Lägg de chokladdoppade bitarna på ett bakplåtspapper så blir de enklare att lossa från underlaget när de stelnat i kylen ytterligare en timma.
Pudra över guldpulver för en stänk glamour!