Dadelbollar 2.0

Att mixa en massa favoritingredienser tillsammans med dadlar och sen rulla det i mörk choklad är alltid en bra idé
I dessa gömmer sig en massa nyttigheter som tillsammans ger en riktig energikick!

Ingredienser till ca 30 bollar:
15 urkärnade dadlar
50 g cashewnötter
50 g havregryn
25 g solrosfrön
25 g mandlar
15 g kakaonibs
20 g torkade tranbär
30 g kokosolja
50 g jordnötssmör
1/2 shot espresso
+ ytterligare 50 g havregryn som inte mixas
Ca 100 g mörk choklad att rulla bollarna i

Häll alla ingredienser utom 50 g havregryn i en mixer och mixa till en hyfsat jämn smet.
Addera 50 g havregryn och blanda runt med en slev eller för hand.
Blöt händerna och rulla lagom stora bollar av smeten. Ställ i kylen en timme.
Smält chokladen över ett vattenbad och rulla sedan bollarna i dem och ställ sen tillbaka i kylen. Lägg de chokladdoppade bollarna på ett bakplåtspapper så blir de enklare att lossa från underlaget när de stelnat i kylen ytterligare en timma.

Det är energirika rackare det här så är inte upp alla på en dag…

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *