Mjölblandning till frallor

Reklam för @skaertoftmoelle


Som ni kanske vet älskar jag att blanda olika mjölsorter i mina recept för att få nya smaker på frallor och bröd!
Att då få möjligheten att testa mjöl från en leverantör från Danmark är väldigt spännande!

Nedan följer ett recept bakat på tre olika sorters mjöl från #skærtoftmølle

Ingredienser till ca 12 frallor:
200 g ekologisk spelt (dinkel)
200 g ekologiskt Manitobavete
200 g ekologiskt vetemjöl
450 g vatten
120 g surdeg
16 g salt och en klick honung

Blanda allt mjöl med vattnet och låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Tillsätt sen surdeg och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 30 minuter.
Tillsätt salt och en klick honung och blanda ca 5-10 minuter i maskin.
Låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Degen ska nu vila i bunken med lock under ca 4 timmar. Vik den försiktigt över sig själv ett par gånger för att bygga upp glutenstrukturen i degen.
Täck bunken med lock eller plastfolie igen och låt stå i rumstemperatur ytterligare 1 timme. Ställ sen i kylen över natten.

Nästa morgon:
Sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Ta fram degen och dela upp i lagom stora bitar utan att knåda degen. Placera bitarna på en plåt och täck med en ren kökshandduk medan ugnen blir ordentligt varm.


Grädda ca 20 minuter och låt sedan svalna på galler.

Mjöl från Skaertoft Mølle finns på www.skaertoft.se

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *