När de röda vinbären är perfekt mogna i trädgården passar det utmärkt till att baka med. Det mycket bär i år (igen 😅) så man får passa på att baka massa goda saker. Resten kan frysas in och tas fram när man vill få till lite sommarkänsla i vardagen framåt hösten.
Ingredienser:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl riven kokos
3 dl vetemjöl
150 g smält smör
3 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
ca 400 g röda vinbär
2 msk potatismjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en stor springform eller en rektangulär ugnsform (ca 20×30 cm).
Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna något.
Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Rör ner det smälta smöret och blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Vänd bären i potatismjöl och blanda sen försiktigt ner i smeten.
Häll smeten i formen och grädda sen i ca 35-40 minuter. Prova med sticka mot slutet av gräddningstiden – den ska inte vara kladdig!
Servera med lättvispad vaniljvisp eller vaniljglass.