Solgul lemoncurd – söt och syrlig på samma gång och en magisk ingrediens i de flesta tårtor och bakelser om du frågar mig! En pavlova blir magiskt god med ett lager lemoncurd under grädden!
Ingredienser till en burk:
2-3 citroner
1,5 dl strösocker
50 g smör
1 msk majsstärkelse
2 hela ägg + 2 äggulor
Tvätta citronerna noggrant och riv sen skalet och pressa ur saften.
Koka upp citronsaft, socker, citronskal och smör. Sila vätskan så att kärnor och skalrester inte kommer med i curden.
Rör ut majsstärkelsen i en liten skvätt vatten och rör ner i vätskan. Ta kastrullen av värmen och tillsätt äggen under omrörning.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan och värm curden försiktigt tills den tjocknar. Rör långsamt med en visp under tiden.
Häll upp på ren burk och låt svalna med öppet lock en stund och ställ sen i kylen (men locket på).