Pavlova

Pavlova med lemoncurd, grädde och färska bär! Som ett litet moln – lätt och luftigt!

Ingredienser till 8 portioner:
5 äggvitor
En nypa salt
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 msk majsstärkelse

Se till att äggvitorna är rumstempererade och vispa dem till ett mjukt skum tillsammans med saltet.
Tillsätt sen sockret matskedsvis och fortsätt vispa tills allt socker lösts upp.
Tillsätt vinäger och majsstärkelse och vänd försiktigt ner det med en slickepott.

Spritsa ”korgar” ca 8 cm i diameter pen plåt med bakplåtspapper. De sväller i ugnen så se till att ha lite mellanrum.
Grädda på 130 grader i en timme. Stäng sen av ugnen och sätt en träslev i luckan på den står på glänt. Låt marängerna svalna i ugnen.

Receptinspiration från Tareq Taylor

Garnering:
Lemoncurd – klicka här för recept
Grädde och färska bär 🍓🫐☁️

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *