Banankaka med mörk choklad

Har du prickiga bananer över? Perfekt! Då kan du svänga ihop en smarrig banankaka med choklad!

Ingredienser:
75 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl rårörsocker
2 ägg
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 prickiga bananer
100 g mörk choklad
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 175 grader varmluft och smöra och bröa en springform.
Smält smöret och låt svalna något.
Dela äggen i gulor och vitor.
Blanda socker, vaniljsocker, salt och mjölk med det smälta smöret i en bunke. Tillsätt äggulor och rör runt.
Mosa bananerna och blanda ner i bunken tillsammans med hackad mörk choklad.
Blanda mjöl och bikarbonat och blanda ner i bunken.
Vispa äggvitorna tillsätt hårt skum och vänd ner i smeten.

Häll hela härligheten i springformen och grädda i 30-40 minuter. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *