Jag kallar dem ”Frallor extra allt”!
En härlig blandning av aprikos, fikon, hasselnötter och solroskärnor gömmer sig i dessa bröd!
Ingredienser till ca 10 frallor:
250 g vetemjöl special
200 g Ölandsvetemjöl fullkorn
50 g Emmer
365 g vatten
120 g surdeg
100 g torkade fikon och aprikoser – delade i mindre bitar och blötlagda i vatten en stund
50 g grovt hackade hasselnötter
50 g solroskärnor
13 g salt
Blanda surdegen med vattnet och rör om. Tillsätt allt mjöl och blanda ordentligt. Täck bunken med lock och låt stå i rumstemperatur ca 20 minuter.
Tillsätt sen frukt, nötter, frön och salt och blanda ordentligt i maskin eller för hand.
Sen ska degen jäsa i rumstemperatur ca 4 timmar. Varje timme tittar du till degen och viker den lätt över sig själv ett par gånger.
Efter 4 timmar ska degen ha ökat i volym och kännas smidig. Ställ då in degen i kylen över natten.
Nästa morgon: sätt ugnen på 230 grader varmluft. Ta ur degen ur bunken och drag försiktigt ut den till en rektangel. Dela upp i lagom stora bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 20 minuter tills de fått fin färg och knaprig skorpa.
Låt svalna på galler.

