Frallor ”extra allt”

Jag kallar dem ”Frallor extra allt”!
En härlig blandning av aprikos, fikon, hasselnötter och solroskärnor gömmer sig i dessa bröd!

Ingredienser till ca 10 frallor:
250 g vetemjöl special
200 g Ölandsvetemjöl fullkorn
50 g Emmer
365 g vatten
120 g surdeg
100 g torkade fikon och aprikoser – delade i mindre bitar och blötlagda i vatten en stund
50 g grovt hackade hasselnötter
50 g solroskärnor
13 g salt

Blanda surdegen med vattnet och rör om. Tillsätt allt mjöl och blanda ordentligt. Täck bunken med lock och låt stå i rumstemperatur ca 20 minuter.
Tillsätt sen frukt, nötter, frön och salt och blanda ordentligt i maskin eller för hand.
Sen ska degen jäsa i rumstemperatur ca 4 timmar. Varje timme tittar du till degen och viker den lätt över sig själv ett par gånger.
Efter 4 timmar ska degen ha ökat i volym och kännas smidig. Ställ då in degen i kylen över natten.

Nästa morgon: sätt ugnen på 230 grader varmluft. Ta ur degen ur bunken och drag försiktigt ut den till en rektangel. Dela upp i lagom stora bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 20 minuter tills de fått fin färg och knaprig skorpa.

Låt svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *