Äppelfrallor

Liknande deg som det tidigare inlägget men nu bakade som enskilda frallor! Ett perfekt sätt att ta tillvara alla höstens äpplen på!

Ingredienser till – ca 12 frallor;
420 g vatten
600 g mjöl (här 400 g Manitoba Cream och 200 g grahamsmjöl)
120 g surdeg
15 g salt
3 rivna äpplen med skal (ca 140g)

Blanda mjöl och vatten ordentligt och låt stå övertäckt i bunken ca 20 minuter.
Tillsätt sen surdegen och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 20 minuter.
Riv äpplen och blanda ner i degen tillsamman med saltet. Arbeta i maskin ca 5 minuter eller dubbelt så länge för hand tills degen är smidig och välblandad.
Det rivna äpplet gör degen ganska lös med det passar bra att göra frallor på!
När degen är blandad ska den vila i rumstemperatur i ca 4 timmar. Under tiden tittar du till degen varje timme och vik den försiktigt över sig själv ett par gånger.
Efter ca 4 timmar ska degen in i kylen över natten.

Nästa morgon – sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Ta ut degen ur kylen och tippa ut den på mjölat bakbord. Dra försiktigt ut den till en rektangel och dela upp i ca 12 delar.
Grädda ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.

Låt svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *