Fluffiga och smakrika frukostbröd bakade med surdeg! Ett rivet äpple i degen kombinerat med mortlade kumminfrön ger bröden en härlig smak.
Ingredienser till 12 frallor;
420 g vatten
600 g mjöl (200 Manitoba Cream, 200 g rågsikt, 150 g vetemjöl och 50 g grahamsmjöl)
160 g frisk och bubblande surdeg
1 rivet äpple
19 g salt + mortlade kumminfrön
Blanda mjöl och vatten ordentligt och låt stå övertäckt i bunken ca 20 minuter.
Tillsätt sen surdegen och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 20 minuter.
Tillsätt salt, kummin och äpple och arbeta i maskin ca 5 minuter eller dubbelt så länge för hand tills degen är smidig och välblandad.
När degen är blandad ska den vila i rumstemperatur i ca 4 timmar. Under tiden tittar du till degen varje timme och viker den försiktigt över sig själv ett par gånger.
Efter ca 4 timmar ska degen in i kylen över natten.
Nästa morgon – sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Ta ut degen ur kylen och tippa ut den på mjölat bakbord. Dra försiktigt ut den till en rektangel och dela upp i ca 12 delar.
Grädda ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.
Låt svalna på galler.

