Frasiga frallor

Frasiga frallor med lite segt inkråm. Det kännetecknar ett bra surdegsbröd enligt mig.

Ingredienser till ca 16 frallor:
750 g mjöl (250 g fullkornsvetemjöl, 200 g vetemjöl special, 150 g Ölandsvetemjöl, 150 g rågsikt)
525 g vatten
170 g surdeg
19 g salt
En klick honung

Blanda vatten, surdeg och mjöl ordentligt och låt sen stå på köksbänken i ca 20 minuter.
Addera sen salt och honung och blanda ordentligt – ca 10 minuter i maskin.
Låt sen degen stå i en bunke med lock på köksbänken i ca 4 timmar. Varje timme tittar du till degen och viker den lätt över sig själv ett par gånger.
Låt sen degen stå ytterligare en timme och ställ sen in bunken i kylen över natten. Nästa morgon – eller morgonen efter det – det har inte så stor betydelse! Degen kan stå 12-36 timmar i kylen innan den bakas av.
Smidigt va?!
Jag bakade dessa frallor 36 timmar efter de ställdes in i kylen och de blev toppengoda!

Grädda på 230 grader varmluft i ca 20 minuter med ånga i början.
Låt svalna ca 45 minuter innan du njuter av dina nybakade bröd!

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *