”Klockan-tre-dipp-bollar…” eller dadelbollar med citron!

Perfekta mellisbollar när orken tryter inför de sista timmarna på jobbet eller innan hämtning av barn! Ingen vill ju vara ”hangry”!

Ingredienser till ca 30 små bollar:
130 g färska dadlar
70 g havregryn
40 g pumpakärnor
30 g kokosflingor
En nypa vaniljpulver
En nypa salt
Rivet skal och saft av en halv citron
30 g kokosolja

Mixa pumpakärnor, havregryn och kokos till ett fint mjöl.
Kärna ur dadlarna och mixa till en smet tillsammans med kokosolja och zest + saft av citronen.
Blanda ihop de torra ingredienserna med dadelsmeten och forma till små bollar. Rulla dem i kokos som avslutning!

Kyl i en timme och njut sen till en kaffe eller när energin behöver fyllas på!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *