De blir försvinnande goda – de rostade fröna på toppen av frallorna! Nötiga och smakrika ger de en extra kick till smaken!
Ingredienser till ca 9 frallor:
500 g mjöl (300 g vetemjöl special, 150 g dinkel och 50 g fint rågmjöl)
350 g vatten
100 g surdeg
13 g salt och en klick honung
Samma metod som vanligt;
1. Blanda mjöl, vatten och surdeg och låt stå ca 20 minuter
2. Tillsätt salt och honung och blanda ordentligt i ca 10 minuter i maskin eller något längre för hand
3. Låt stå och bulkjäsa ca 4 timmar och titta till varje timme och vik degen över sig själv ett par gånger.
4. Låt stå ytterligare en timme på köksbänken och ställ sen in i kylen över natten
Nästa dag:
Värm ugnen till 230 grader varmluft och dela upp degen i bitar.
Doppa i frön och grädda ca 20 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna och njut sen till frukost, mellis eller annan måltid!


