Äppelsmulpaj med mandel och solroskärnor för extra crunch!
En enkel smulpaj att svänga ihop för att förgylla en helt vanlig torsdag!
Ingredienser:
3 äpplen
125 g smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 dl råsocker
1/2-1 dl grovt hackad mandel
1/2-1 dl solroskärnor
Kanel att steka äpplena i
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Skala och dela äpplena till ca 1×1 cm kuber. Stek dem en kort stund i smör och strö över kanel och strösocker på. Ställ åt sidan och gör smulet.
Skär kallt smör i små bitar och knåda snabbt ihop med mjöl, kokos och socker. Addera hackad mandel, solroskärnor och havregryn på slutet. Blanda försiktigt ihop för att behålla en smulig konsistens.
Fördela äpplena i en ugnssäker form och smula över smulet ovanpå.
Grädda ca 20-25 minuter tills den fått fin färg.
Låt svalna något och servera med en klick vaniljkesella.



