Äppelsmulpaj med mandel och solroskärnor

Äppelsmulpaj med mandel och solroskärnor för extra crunch!

En enkel smulpaj att svänga ihop för att förgylla en helt vanlig torsdag!

Ingredienser:
3 äpplen
125 g smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 dl råsocker
1/2-1 dl grovt hackad mandel
1/2-1 dl solroskärnor
Kanel att steka äpplena i

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Skala och dela äpplena till ca 1×1 cm kuber. Stek dem en kort stund i smör och strö över kanel och strösocker på. Ställ åt sidan och gör smulet.

Skär kallt smör i små bitar och knåda snabbt ihop med mjöl, kokos och socker. Addera hackad mandel, solroskärnor och havregryn på slutet. Blanda försiktigt ihop för att behålla en smulig konsistens.

Fördela äpplena i en ugnssäker form och smula över smulet ovanpå.

Grädda ca 20-25 minuter tills den fått fin färg.
Låt svalna något och servera med en klick vaniljkesella.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *