Är surdegsbakning en ”materialsport”? Nja – det behöver det verkligen inte vara men det är klart att det finns detaljer som underlättar!
Mina favoriter (utan inbördes ordning) är;
Köksvågen: eftersom relationen mellan mjöl, vatten och surdeg är nyckeln till ett lyckat bak så är det viktigt att ha koll på grammen!
Degskrapa i metall för att dela upp och forma degar
Degskrapa rundad i följsam silikon gör det enkelt att skrapa ur det sista ur en bunke. Underlättar diskningen om inte annat!
Snittkniv gör det enkelt att skapa fina mönster och skarpa snitt på degytan. Det är stor skillnad från att använda den vassaste kniven du har i lådan – jag lovar!
Borste för att borsta bort överblivet mjöl på brödytan eller från jäskorgen.
Jäskorg i poröst material som släpper igenom fukt och hjälper brödet att hålla formen medan det ligger i kylen och vilar.
Liten spatel att röra runt i surdegsburken efter du matat surdegen. Perfekt att skrapa ner rester från burkens kanter med!