Frukt -och nötfrallor!

Frukt -och nötfrallor! Härligt knapriga med gott innehåll!

Ingredienser till ca 12 frallor:
800 g mjöl (här en blandning av 400 g vetemjöl special, 300 g rågsikt och 100 g dinkel fullkorn)
600 g vatten
140 g surdeg
19 g salt
150 g torkade fikon och aprikoser
50 g hasselnötter

Gör så här:
Blanda vatten, surdeg och mjöl ordentligt och låt sen stå på köksbänken i ca 30 minuter.
Hacka under tiden nötterna och dela frukten i mindre bitar. Lägg frukten i en skål med vatten och låt dra medan degen vilar.

Addera sen frukt (häll bort vattnet först), nötter, salt och blanda ordentligt – ca 10 minuter i maskin.

Låt sen degen stå i en bunke med lock (eller plastfilm) på köksbänken i ca 4 timmar. Varje timme tittar du till degen och viker den lätt över sig själv ett par gånger.
Låt sen degen stå ytterligare en timme och ställ sen in bunken i kylen över natten.

Nästa dag: Ta ut degen ur bunken på mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till en rektangel och dela upp i små bröd i valfri storlek och form.
Rör degen så lite som möjligt för att behålla degens fluffiga struktur. Enklast brukar vara att försiktigt dra ut degen till en rektangel genom att lyfta med fingrarna under degen.

Grädda på 230 grader varmluft i ca 20 minuter med ånga i början.

Låt svalna ca 45 minuter innan du njuter av dina nybakade bröd!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *