Life hack – proteinrikt bröd!
Kikärtor i degspadet gör detta bröd supergott och näringsrikt!
Ingredienser till ca 15 frallor;
1 förpackning kikärtor
450 g vatten
150 g rågmjöl
100 g rågsurdeg
500 g vetemjöl
20 g honung
16 g salt
En nypa brödkryddor
Mixa de avrunna kikärterna med vattnet och använd detta som degvätska.
Blanda degvätskan med alla ingredienser utom surdeg och salt. Låt stå övertäckt i rumstemperatur i 30 minuter.
Addera surdeg och salt och blanda ordentligt. Låt stå övertäckt i 30 minuter.
Stretch & fold ca var 30:e minut ca 6 ggr.
Ställ degen i bunken (täckt med lock eller plast) i kylen över natten.
Dagen efter:
Ta fram degen ur kylen och sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Dela försiktigt upp degen i ca 15 små frallor och lägg på plåt att vila medan ugnen blir ordentligt varm (ca 45 min).
![](https://breimebakar.se/wp-content/uploads/2020/11/Screenshot-2020-11-13-at-07.56.06-748x1024.png)
Grädda ca 20 minuter, låt svalna på galler.