Frallor med kikärtor

Life hack – proteinrikt bröd!
Kikärtor i degspadet gör detta bröd supergott och näringsrikt!

Ingredienser till ca 15 frallor;
1 förpackning kikärtor
450 g vatten
150 g rågmjöl
100 g rågsurdeg
500 g vetemjöl
20 g honung
16 g salt
En nypa brödkryddor

Mixa de avrunna kikärterna med vattnet och använd detta som degvätska.
Blanda degvätskan med alla ingredienser utom surdeg och salt. Låt stå övertäckt i rumstemperatur i 30 minuter.
Addera surdeg och salt och blanda ordentligt. Låt stå övertäckt i 30 minuter.
Stretch & fold ca var 30:e minut ca 6 ggr.

Ställ degen i bunken (täckt med lock eller plast) i kylen över natten.

Dagen efter:
Ta fram degen ur kylen och sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Dela försiktigt upp degen i ca 15 små frallor och lägg på plåt att vila medan ugnen blir ordentligt varm (ca 45 min).


Grädda ca 20 minuter, låt svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *