Den eviga diskussionen… frukt i bröd eller ej?! Jag tycker i alla fall att det är jättegott, och den som bakar får bestämma!
Det fin-fina är att det går att utesluta om man är tveksam… men ingen minns en fegis – så testa!
Ingredienser till 12 frallor;
150 g rågsikt
150 g Ramlösa Rustique
200 g Manitoba Cream
365 g vatten
120 g surdeg
15 g salt
70 g torkade, blötlagda aprikoser
50 g hackade hasselnötter
Blanda mjöl och vatten och låt stå 30-60 minuter.
Addera surdegen och blanda ordentligt. Låt stå ca 30 minuter och ha sen i resterande ingredienser. Knåda samman till en smidig, lite kladdig deg och låt sen vila i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold 5-6 gånger med 30 minuters mellanrum.
Sätt ett lock på bunken och låt vila i kylen till nästa dag.
Ta fram degen ur kylen och sätt ugnen på 230 grader varmluft. Ta ut degen på lätt mjölat bakbord och drag försiktigt ut degen till en rektangel. Dela försiktigt upp degen i ca 12 bitar.
Grädda ca 20 minuter.
Låt svalna på galler.